У Грищенка кажуть, що Гриценко просто відволікає увагу від себе

Неділя, 5 грудня 2010, 10:33

У МЗС здивовані критичними висловлюваннями екс-міністра оборони Анатолія Гриценка з приводу відправлення українських миротворців у Кот д'Івуар.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У МЗС України вкрай здивовані тому, що Анатолій Гриценко опустився до якогось абсолютно безмежного популізму, намагаючись дискредитувати міністра закордонних справ Костянтина Грищенка з приводу направлення українських миротворців у Кот д'Івуар", - сказав він.

За словами директора департаменту МЗС, йому незрозуміло, чому Гриценко не ясна логіка дій зовнішньополітичного відомства, яке, з одного боку підтримало участь українських миротворців в операції ООН, в той же час після загострення ситуації в країні порекомендувало звичайним українцям тимчасово утриматися від поїздок в Кот д'Івуар.

Волошин нагадав, що точно так само, як і в ті часи, коли Гриценко був міністром оборони, в подібних місіях беруть участь тільки військовослужбовці-контрактники після написання ними відповідних заяв.

"Таким чином, ніхто нікого в "гарячі точки" примусово не відправляє", - підкреслив Волошин.

Він також додав, що відправити миротворців у Кот д'Івуар і рекомендувати рядовим громадянам тимчасово утриматися від поїздок у цю країну, щоб через незнання інформації не опинитися в зоні конфлікту - це абсолютно нормально, так чинить більшість країн світу.

Директор департаменту МЗС висловив жаль з приводу того, що екс-міністр оборони, чудово розуміючи ситуацію, "опустився до безпідставних звинувачень" і пов'язав це з бажанням політика відвернути увагу громадськості від тих повідомлень Wikileaks, в яких він фігурує.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...