У "Регіонах" знають, як зацікавити жінок роботою

Неділя, 5 грудня 2010, 15:10

У Верховної Ради немає зобов'язань прийняти законопроект про пенсійну реформу в першій декаді грудня.

Про це повідомив глава парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов в ефірі 5 каналу.

Депутат пояснив, що до 10 грудня законопроект про пенсійну реформу повинен бути не прийнятий Верховною Радою, а тільки внесений на розгляд парламенту.

"У нас є певні зобов'язання, що до 10-го грудня законопроект по Пенсійній реформі повинен бути внесений на розгляд, але у нас немає зобов'язання, що ми повинні його в 1-й декаді грудня розглянути. Це вже друге питання", - цитує депутата прес-служба Партії регіонів.

При цьому політик зазначив, що найнепопулярнішою нормою документа є підвищення пенсійного віку для жінок.

У той же час він підкреслив, що Україна, Росія і Білорусь є єдиними європейськими державами, в яких жінки виходять на пенсію у віці 55 років.

За словами Єфремова, підвищення пенсійного віку є загальносвітовою тенденцією, і українське керівництво буде змушене прийняти відповідне рішення, хоча це буде пов'язане з електоральними втратами.

Обговорюючи механізм підвищення пенсійного віку для жінок, політик висловив думку про доцільність впровадження своєрідної "сітки зацікавленості".

"Жінка, яка виходить на пенсію в 55 років - вона отримує державну пенсію в певному розмірі, але якщо вона виходить у 56 років - вона отримує добавку до цієї пенсії, умовно кажучи, там - 10%, 57 років - 20%, і так далі там до 60 років фактично у два рази більше отримує пенсію, то я думаю, що більше було б зацікавлених людей, які б захотіли ще доопрацювати і вийти на пенсію пізніше", - пояснив Єфремов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування