Єфремов і Тігіпко знайшли винних у тінізації економіки

Неділя, 5 грудня 2010, 15:23

Через велику кількість підприємців-спрощенців значна частина української економіки перебуває в тіні.

Про це заявив глава парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов в ефірі 5 каналу.

"Я сьогодні віце-прем'єру Тігіпко поставив запитання, скільки з його точки зору, фінансів, знаходиться в тіньовому секторі економіки. Він сказав, що більше 40%. Це велика сума", - повідомив депутат.

"Ви приходите в ресторани, і у вас страви в деяких ресторанах у Києві, коштують до 600 гривень. А спрощенці в цьому ресторані платять податок державі всього 200 гривень. Я не думаю, що це справедливо", - цитує політика прес-служба Партії регіонів.

За словами Єфремова, подібних прикладів в українській економіці можна знайти масу.

"Коли завозять контейнерами досить дороге і обладнання, і одяг, і інші речі, і воно розмитнюється за спрощеною системою, і продається, так само - за спрощеною системою, і практично не обкладається податками в нашій державі, то ми повинні розуміти, що ми працюємо на інші держави, а не на свою економіку", - пояснив він.

Єфремов уточнив, що фахівці вказали керівництву держави на прогалини в податковому законодавстві, "куди, як у трубу, вимиваються колосальні кошти".

"При цьому ми всі скаржимося, що у нас низькі заробітні плати в бюджетній сфері, і це дійсно відповідає істині, у нас невеликі пенсії - і це теж погано", - додав він.

За словами депутата, Україна в плані проведення податкової реформи відстає практично від усіх країн СНД.

"Я думаю, що те, що ми пішли в плані реформування, через якийсь проміжок часу має дати позитивний ефект, і коли люди відчують, що у них починає поліпшуватися життя, то вони з часом згадають тих людей добрим словом, які це робили", - зазначив політик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...