Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович наказав відзначити перемогу над Туреччиною

Понеділок, 6 грудня 2010, 12:36

Президент Віктор Янукович підписав указ про відзначення 390-ї річниці перемоги у Хотинській битві.

Відповідний документ опублікований на сайті глави держави.

Як зазначається у указі, Янукович ухвалив таке рішення зважаючи на велике значення цієї перемоги союзного українсько-польського війська "для європейської історії, з метою популяризації героїчних сторінок минулого України та виховання у громадян патріотизму".

Зокрема, згідно з документом, Кабмін має розробити у тримісячний термін і затвердити план заходів з підготовки та відзначення ювілею перемоги.

Уряд має передбачити організацію у вересні 2011 року на території Чернівецької області урочистостей та культурно-мистецьких заходів з нагоди річниці і організацію на базі Чернівецького національного університету ім. Федьковича міжнародної наукової конференції, присвяченої історії Хотинської війни 1620–1621 років.

Янукович також доручив передбачити здійснення заходів з вивчення і популяризації політичної та військової діяльності гетьмана Петра Сагайдачного, інших визначних воєначальників і учасників Хотинської битви.

Крім того, Кабміном має бути забезпечено вирішення разом із Чернівецькою обласною державною адміністрацією питання щодо благоустрою Державного історико-архітектурного заповідника "Хотинська фортеця".

Як відомо, 1621 року козацько-польське військо перемогло армію турецького султана Османа II.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування