У "свободівця" на допиті випитували всю інформацію про соратників

Понеділок, 6 грудня 2010, 14:45

Слідчий під час допиту члена ВО "Свобода" Андрія Мохника вимагав надати повні списки членів ВО із зазначенням їхнього місця роботи, адреси проживання та контактних даних.

Про це Мохник заявив після допиту в МВС, повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

За його словами, слідчий ГУ МВС старший лейтенант Репчук О.В. "наполегливо" вимагав цю інформацію, а також цікавився діяльністю "Свободи".

На думку Мохника, "повертається стара кагебістська практика: немає жодної політики – є суцільний кримінал: саме так діяло ЧК-ГПУ-НКВД-КГБ у боротьбі з політичними опонентами, навішуючи на них кримінальні справи".

"Справа по наметовому містечку на Майдані – якщо вона і можлива,  то лише як цивільна, бо учасники акцій протесту вийшли на захист своїх конституційних прав і не мали жодних мотивів заподіювати майнову шкоду. Тому Київська міська державна адміністрація мала би подати цивільний позов про відшкодування збитків до організаторів акцій протесту", - переконаний він.

"Натомість порушена кримінальна справа, і нею займається УБОЗ", - наголошує "свободівець".

На думку Мохника, таким чином намагаються "залякати учасників акцій протесту", а також "перманентними допитами" відривати керівників організацій від акцій.

Мохник також вважає, що слідчих намагаються "адаптувати" так, "щоби після команди "фас!" з вулиці Банкової в них не було жодних питань щодо доцільності політичних переслідувань".

ВО "Свобода" розцінює допит керівників об’єднання у МВС як "продовження політичних репресій українофобського режиму Януковича".

"Спроба притягнути до відповідальності за користування конституційним правом на мирне зібрання – це ніщо інше як брутальне порушення Конституції та встановлення поліцейського режиму в Україні", - сказано у повідомленні ВО "Свобода".

"А МВС перетворюється у знаряддя політичного тиску, який замість боротьби зі злочинністю використовується режимом як каральний орган проти своїх суперників", - додається у ньому.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування