Інтерпол просить Могильова перевірити незрозумілих "поліцейських"

Вівторок, 7 грудня 2010, 12:26

Інтерпол зацікавився діяльністю української громадської організації "Міжнародна поліцейська корпорація громадської безпеки".

У розпорядженні видання "Комерсант-Україна" опинився лист українського бюро Інтерполу, адресований керівництву МВС, в якому йдеться про необхідність перевірки діяльності цієї організації.

"З метою припинення будь-яких спекуляцій щодо існування на території України міжнародних правоохоронних організацій необхідно провести ретельну перевірку МПКГБ та її членів", - йдеться у листі.

Як стверджують в Інтерполі, організація повинна бути перевірена "на предмет причетності до протиправної діяльності" та за результатами необхідно "вирішити питання щодо анулювання реєстрації цієї громадської організації".

За даними Мін'юсту, МПКГБ зареєстрована 17 червня 2005 року, а її юридична адреса збігається з адресою МВС України - вулиця Богомольця, 10, корпус 5, пише видання.

"Інтерпол зацікавився діяльністю МПКГБ після того, як 19 жовтня під час обшуку затриманого в Чорногорії громадянина Боснії і Герцеговини Насера Кельменді було знайдено посвідчення підполковника МПКГБ, а також свідоцтво про отримання нагороди організації "На знак великої поваги", - пише видання.

У публікації наголошується, що "Кельменді підозрюється Інтерполом в причетності до шахрайства, відмивання грошей, здобутих незаконним шляхом, скоєння "злочинів, пов'язаних з незаконним обігом наркотиків та вибухових пристроїв, підпалами і фінансуванням терористичної діяльності".

За інформацією газети, "МПКГБ видає своїм членам індивідуальні автомобільні номери з абревіатурою МГБ, причому більшість з них зареєстровано на автомобілі преміум-класу".

 Зразок перепустки від Міжнародної поліцейської корпорації громадської безпеки


Глава наглядової ради корпорації Костянтин Тороп неодноразово заявляв на прес-конференціях, що "для забезпечення безпеки громадян України та іноземців" незабаром в містах країни з'являться патрулі, організовані МПКГБ та Українським союзом кікбоксингу.

"Через незрозумілий статус МПКГБ, її юридичну адресу, а також схожість виданих нею посвідчень з документами співробітників органів поліції (міліції) їх вилучення у особи, що підозрюється у скоєнні тяжких злочинів, завдало серйозної шкоди іміджу як країни в цілому, так і МВС України зокрема", - йдеться у листі Інтерполу.

У департаменті зв'язків з громадськістю МВС зазначили, що інформація про результати перевірки організації "буде пізніше", проте категорично заявили, що "ніякі документи не дають таких самих прав, як посвідчення співробітника міліції".

У свою чергу Тороп заявив, що "так званий балканський терорист насправді ніякого відношення до кримінальних структур не має".

"В організації немає людей з вулиці і не може бути за визначенням, тому що вона досить закрита - серед нас багато діючих силовиків", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News