Начальник податкової міліції розповів, як виявляє хабарників у себе

Вівторок, 7 грудня 2010, 14:09

Із початку поточного року в податковій адміністрації за вимагання й отримання хабара до кримінальної відповідальності притягнутий 21 співробітник.

Про це сказав перший заступник глави Державної податкової адміністрації - начальник податкової міліції Віктор Шейбут в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

"За січень-листопад 2010 року за вимагання й отримання хабара до кримінальної відповідальності притягнутий 21 співробітник податкової, на 304-х співробітників складені протоколи за корупційні діяння", - сказав він.

Шейбут зазначив: "Я шість років очолював управління з боротьби з корупцією, з моменту його утворення. Я був першим начальником. І не буду лукавити - так, все це (корупція, вимагання) було, і досі є".

"У нас створене управління внутрішньої безпеки. Там працюють фахівці високого класу. Якщо податкова міліція працює по фінансових злочинах, то це - фахівці з "розробки" конкретних осіб. Там багато співробітників з СБУ й прокуратури, колишніх контррозвідників. Вони проводять спільні операції з усіма правоохоронними органами, і ще жодна інформація, яка надійшла до нас, не залишилася без реакції", - сказав він.

"Також працює принцип непрямих ознак: якщо співробітник постійно відпочиває на Мальдивах, якщо міняє іномарки, квартири, як рукавички, дозволяє собі витрачати десятки тисяч на місяць - все, це наш клієнт", - додав начальник податкової міліції.

Він сказав: "Найпильніше ми розглядаємо випадки вимагання серед наших співробітників. Для цього у всіх податкових адміністраціях є телефони довіри. Я щоразу закликаю людей дзвонити, якщо вони не згодні з рішенням того чи іншого співробітника, якщо є елементи корупції".

На запитання про можливість тотального кадрового оновлення Шейбут сказав: "Ми й зараз не можемо знайти фахівців. У нас на лаві запасних нікого немає. Поміняти-то можемо, і комусь це, безсумнівно, вигідно. Але це призведе до вакууму, а в результаті - до економічного колапсу".

"У такому випадку ділкам тіньової економіки буде дозволено все. Вони тільки й чекають, щоб нас прибрали. Я не тримаюся за це місце, але я зловлю таких ділків 10-15, і в мене вже на серці спокійно, сплю добре", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...