Потерпілий у справі Пукача стверджує, що Генпрокуратура його не запрошувала

Середа, 8 грудня 2010, 12:50

Журналіст Олексій Подольський заявив, що не отримував від Генпрокуратури жодних запрошень для ознайомлення зі справою Олексія Пукача.

Про це йдеться у заяві на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки, яку журналіст, що проходить як потерпілий у цій справі, оприлюднив у своєму блозі.

"Ставлю вас до відома, що я не отримував від ваших підлеглих жодних запрошень, а про можливість знайомитися зі справою дізнався із ЗМІ, де відповідний прес-реліз ГПУ з’явилися лише у понеділок 6 грудня", - зазначив він.

"Одразу, ранком наступного ж дня, я з’явився до слідчого Грищенка, аби ані на хвилину не затримувати процедуру передачі справи до суду. Однак отримав відмову, незважаючи на те, що закон не передбачає для мене, на відміну від вас, жодних обмежувальних термінів", – заявив журналіст.

"До речі у розмові з вашими підлеглими, ні про які три доби не йшлося. Мені із зверхньою усмішкою просто порадили проковтнути відмову", - наголосив Подольський.

Він заявив, що, "незважаючи на те, що це дрібнесеньке шахрайство не йде у ніяке порівняння з тими дивами, що коїло і коїть слідство по цій справі, вважаю, що було б надзвичайно корисно, аби ви особисто провели відповідну виховальну роботу зі своєю командою".

Як відомо, раніше прес-секретар Генпрокуратури Юрій Бойченко заявив, що ГПУ в ситуації зі справою Олексія Пукача чітко дотримувалися законної процедури.

"Слідчим, як це й передбачено законом, було розіслане повідомлення про те, що представники потерпілої сторони можуть почати ознайомлення з матеріалами кримінальної справи", - сказав він.

"Слідчий чекав три доби з моменту, коли мало початися ознайомлення, хоча законом не передбачений термін очікування. Однак ніхто так і не з'явився", - заявив Бойченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування