Наливайченко хоче відправити справу Ющенка до суду

Середа, 8 грудня 2010, 13:34

Справа про отруєння екс-президента Віктора Ющенка має бути передана до суду.

Про це у розмові з журналістом "Financial Times" заявив глава політради "Нашої України" Валентин Наливайченко, повідомляє прес-служба партії.

"Є питання до керівництва ГПУ – чому була замінена слідча група? Та слідча група, яка працювала – у ній були дуже жорсткі слідчі, вони працювали з нами дуже жорстко – приписами, вказівками", - сказав він.

"І СБУ, і міліція зробили для них дуже багато оперативної роботи, вивчили тисячі людей, тисячі найдрібніших інформацій щодо причетності-непричетності", - заявив Наливайченко.

За його словами, "час формулювати обвинувачувальний висновок у справі щодо отруєння Віктора Ющенка".

Наливайченко уточнив, що якщо не вистачає чиїхось свідчень, слід надсилати відповідні запити.

"Нехай піде хоча б один формальний запит – прохання про правову допомогу або про допит свідка. Навіть якщо ці люди відмовляються або отримали, наприклад, російське громадянство - що заважає слідчому комітету Росії їх допитати і ці матеріали долучити до матеріалів слідства та передати справу до суду?", - додав Наливайченко.

"Правова система України має не зволікати, а передавати справу до суду. Навіть якщо не вистачає чиїхось свідчень – то суддя буде приймати рішення, але факт отруєння має бути встановлений судом і раз і назавжди зняти будь-які політичні сумніви", - заявив він.

Крім того, на думку Наливайченка, у суді мають визначити, хто головні підозрювані і причетні до отруєння.

"Ще одне питання – де ці люди. Якщо вони є на засіданні, вони одразу мають відповідати перед судом, отримувати вирок, якщо їх нема – їх потрібно шукати, поки не знайдуть. Якщо не вистачає юрисдикції українського суду – є міжнародні суди", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування