Тягнибок не збирається "здавати" своїх людей міліції

Четвер, 9 грудня 2010, 09:07

Київська міліція вимагає надати їй анкетні дані членів ВО "Свобода", які брали участь у акціях протесту на Майдані Незалежності.

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок оприлюднив у середу копію відповідного листа Головного управління МВС у Києві.

Газеті "Комерсант-Україна" Тягнибок заявив, що не має наміру виконувати вимоги міліції.

У листі слідчого ГУ МВС у Києві до Тягнибока говориться: "У зв’язку з необхідністю розслідування кримінальної справи №10-24539 на підставі ст. 66 Кримінально-процесуального кодексу й ст. 10 закону "Про міліцію" прошу вас терміново надати список осіб, які брали участь у акціях протесту, що проводилися на майдані Незалежності в Києві з 21 жовтня (акції почалися 22 листопада) до 3 грудня 2010 року, від ВО "Свобода".

"У списку прошу вказати повні анкетні дані учасників акції - прізвище, ім'я, по-батькові, дату народження, місце проживання й іншу інформацію, яка є в розпорядженні довіреної вам організації. У зв'язку з необхідністю термінового проведення слідчих дій у кримінальній справі прошу розглянути запит у найкоротший термін, а відповідь направити в слідчий відділ ГУ МВС у Києві", - додається в ньому.

Тягнибок заявив газеті: "Я так розумію, хлопчик, який писав цей лист, раніше працював у УБОЗі й мав справу з бандитами, а тепер вважає, що так само можна спілкуватися з лідерами політичних партій".

Лідер ВО "Свобода" заявив, що, хоча члени партії й брали участь в акції протесту, він не збирається виконувати вимоги міліції.

"На яких підставах я повинен це робити, що це взагалі за дитячий садок? У законі про політичні партії чітко зазначено, які дані я повинен надавати державі, і я це виконую", - підкреслив він.

"Коли буду в Києві, обов'язково піду на допит до цього хлопчика й поясню йому ази законодавства", - заявив Тягнибок.

Водночас, у міліції не бачать у своїх вимогах нічого незвичайного.

"У рамках порушеної кримінальної справи проводяться слідчі дії, і слідчий, мабуть, вважав за необхідне виявити, хто забивав залізні коли в граніт на Майдані", - сказав виданню керівник центру громадських зв’язків київської міліції Володимир Поліщук.

"Оскільки акція була заборонена судом, всю відповідальність за неї взяли на себе організатори, серед яких була й "Свобода" - тож не треба робити зі звичайного майнового конфлікту політичний", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...