Українські депутати знайшли гідний приклад для наслідування

Четвер, 9 грудня 2010, 12:28

Україна вивчає досвід Південної Кореї з впровадження системи "електронний парламент".

Про це журналістам в Сеулі заявив депутат від Народної партії Станіслав Довгий, повідомляють Українські новини.

"Система Національної асамблеї Республіки Корея - одна з найкращих електронних систем в сьогоднішніх парламентах. Нам вдалося дослідити і вивчити, як працюють парламенти багатьох країн, і ми ухвалили рішення використовувати в першу чергу досвід Республіки Корея", - сказав він.

За словами Довгого, після впровадження "електронного парламенту" законодавчий орган Кореї практично перейшов на безпаперову технологію роботи.

"Депутати мають комп'ютер на робочому столі - можливість отримувати інформацію, законопроекти, працювати в базі даних парламенту", - зазначив депутат.

"Контролюючи законодавчий процес таким чином, вони можуть вносити в електронному вигляді поправки та свої пропозиції до законопроектів. Це досвід, який, думаю, буде дуже корисний для парламенту Україна", - зазначив він.

Депутат додав, що парламент Кореї витратив на впровадження такої системи 74 мільйони доларів.

"На сьогоднішній день, виходячи з того, що одне робоче місце в Україні буде майже в 2 рази дешевше, а в парламенті Кореї 299 депутатів, ми оцінюємо це (впровадження аналогічної системи для Ради) приблизно у таку ж суму", - сказав Довгий.

"Але це не означає, що всю цю суму потрібно витратити одразу. Буде кілька етапів протягом 2011-2015 років", - пояснив він.

За словами депутата, перший етап впровадження "електронного парламенту" - заміна системи голосування - може пройти вже в липні-серпні 2011 року. Він також підкреслив, що реалізація цієї ідеї потребуватиме внесення змін до закону про регламент Верховної Ради.

За словами Довгого, "електронний парламент" не позбавляє депутатів можливості голосувати одночасно за кількох своїх колег. При цьому він зазначив, що відповідну проблему можна врегулювати на рівні регламенту, наприклад, шляхом скорочення часу, відведеного на голосування.

Як відомо, напередодні "Інтерфакс-Україна" з посиланням на газету "Дейлі телеграф" повідомляв, що кілька десятків депутатів парламенту Південної Кореї побилися через розбіжності, що виникли під час затвердження державного бюджету на 2011 рік.

"Один з членів правлячої партії був доставлений в лікарню, тому що в ході бійки він отримав удар молотком по голові. Врешті-решт, співробітникам служби охорони парламенту вдалося відновити порядок", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...