В МЗС вважають, що Грищенко і так багато спілкується з пресою

Четвер, 9 грудня 2010, 19:15

Практика зустрічей міністра закордонних справ Костянтина Грищенка з іноземними журналістами в Росії є традиційною.

Про це заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, повідомляє УНІАН.

За його словами, згідно зі сталою традицією ще під час перебування Грищенка послом України в Москві, силами українського диппредставництва в Росії регулярно організовуються його зустрічі з шефами кореспондентських бюро і кореспондентами провідних американських і європейських ЗМІ, акредитованих у російській столиці.

Зокрема, Волошин зазначив, що, на жаль, більшість провідних світових мас-медіа не мають своїх постійних кореспондентів у Києві, і тому глава МЗС регулярно використовує свої візити в РФ для зустрічей з тими журналістами, в чиї безпосередні обов`язки входить висвітлення процесів на пострадянському просторі, включаючи і нашу країну.

"На такі зустрічі ніколи не запрошувалися ні російські, ні акредитовані в Москві українські журналісти", - уточнив речник.

"Міністр Грищенко досить часто спілкується з пресою і в Києві, і ніякої необхідності проводити окремі зустрічі з українськими журналістами, що представляють ті ж самі ЗМІ в інших країнах, в МЗС не бачать", - зазначається в повідомленні.

Як відомо, офіційна програма робочого візиту Грищенка в РФ на 9 грудня передбачає зустріч міністра у форматі off-records з представниками іноземних ЗМІ, акредитованих у Москві.