Через Сталіна контузило охоронця КПУ

Субота, 1 січня 2011, 14:26

У Запоріжжі в результаті вибуху пам`ятника Сталіну дістав контузію охоронець будівлі обкому КПУ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на прес-конференції народний депутат України Олексій Бабурін (КПУ).

"Невідомий проник на територію обкому і накинув на пам`ятник І.Сталіну сумку з вибухівкою, при цьому підпаливши бікфордів шнур. Все це помітив охоронець, який викликав ДСО (з ними у нас укладено договір про охорону) і вибіг на вулицю для переслідування злочинця. У момент, коли він вийшов до хвіртки, вже під`їхала машина ДСО і одразу пролунав вибух. Охоронець дістав легку контузію", - сказав депутат.

За словами Бабуріна, вибух був такої потужності, що вилетіли шибки не лише на фасаді будівлі, а і з її протилежного боку.

"Очевидно, вибухівка була начинена металевими предметами. Охоронця обкому врятувало те, що у момент вибуху він перебував на вулиці, а не в кімнаті охорони. При її огляді можна переконатися, що всю кімнату зрешетили осколки й елементи ураження. Окрім того, якби у момент вибуху біля будівлі були перехожі, то вони б також дістали поранення, оскільки осколки розлетілися на декілька десятків метрів", - стверджує бабурін.

Народний депутат відзначив, що розцінює подію як "терористичний акт", "виклик Компартії і суспільству", а також "сигнал про те, що фашистські елементи піднімають голову і це набуває масового характеру по всій Україні".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування