Львівська область просить гроші на підготовку до зимової олімпіади

Неділя, 2 січня 2011, 11:44

Львівська область попросила Кабінет Міністрів передбачити 23 млрд гривень на підготовку до зимової Олімпіади-2022 до 2015 року.

Про це сказано в повідомленні Львівської обласної державної адміністрації, передють Українські новини

Згідно з повідомленням, матеріали направлені Нацагенції з питань підготовки і проведення в Україні фінальної частини Євро 2012.

Відповідно до повідомлення, була розроблена пропозиція до проекту постанови КМУ "Про затвердження Державної цільової соціальної програми розвитку в Україні спортивної і туристичної інфраструктури в 2011-2022 роках.

Дана соцпрограма передбачає будівництво таких об'єктів: критого ковзанярського центру у Львові на 9,6 тис. осіб, санно-бобслейної траси поблизу села Винник.

Також планується будівництво центра фрістайлу акробатики, могулу і скі-кросу (види лижного фрістайлу) на території бази "Тисовець", стадіону для біатлону, лижних гонок і комплексу для стрибків із трампліна на території "Тисовця" з місцями на 9,6 тис. осіб, а також комплексу для змагань з гірськолижного спорту в селищі Славське.

Як повідомлялося, виконавчий комітет Львівської міськради має намір до 2014 року залучити 4 млрд доларів на підготовку до зимової Олімпіади 2022 року.

1 грудня Кабінет Міністрів створив організаційний комітет з підготовки і супроводові заявки в Міжнародний олімпійський комітет на одержання права проведення в Україні в 2022 році зимових Олімпійських і Параолімпійських ігор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування