Луценко проситься до зали суду

Понеділок, 3 січня 2011, 14:25

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко має намір брати участь у засіданні Апеляційного суду, на якому буде розглядатися його скарга про зміну запобіжного заходу.

З таким клопотанням Луценко, який нині утримується в Лук’янівському СІЗО, звернувся до Апеляційного суду Києва, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

В партії нагадують, що право на участь у судовому засіданні, є невід’ємним конституційним правом кожного громадянина і підлягає задоволенню.

Луценко має намір особисто довести у суді, що у Генпрокуратури не було жодних вмотивованих підстав змінювати йому запобіжний захід із підписки на невиїзд на утримання під вартою.

Така зміна законодавством передбачена лише в одному випадку - коли обвинувачений порушує умови обраного запобіжного засобу.

Водночас, Луценко має намір також довести суду, що заяви прес-служби Генпрокуратури про начебто "повільне" ознайомлення зі справою, "розкриття таємниці слідства" в інтерв’ю ЗМІ, невизнання ним вини є виключно політично вмотивованими та є насправді грубим порушенням конституційного права на захист.

Як відомо, у вівторок, 4 січня, об 11.00 відбудеться засідання Апеляційного суду Києва по розгляду апеляційної скарги Луценка на постанову Печерського райсуду Києва від 27 грудня 2010 року про зміну підписки про невиїзд на утримання під вартою.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування