Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свобода" вимагає покарати правоохоронців

Понеділок, 3 січня 2011, 17:44

Запорізька облорганізація "Свобода" вимагає притягнути до відповідальності винних у незаконних діях правоохоронців під час затримання активістів партії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії "Свобода".

"Представників влади просимо утриматись від тиску на співробітників міліції та необдуманих звинувачень, що тягнуть за собою напруження у політичному та соціальному житті міста", - зазначається в заяві.

Як відомо, 31 грудня в Запоріжжі невідомі підірвали пам'ятник Сталіну і в ніч на 1 січня працівники МВС затримали двох свободівців.

Зокрема, було затримано главу обласної організації Віталія Подлобнікова та його заступника з питань молодіжної політики Юрія Гудименка.

Запорізька "Свобода" вважає це затримання грубим порушенням громадянських прав своїх членів і політичною провокацією проти "Свободи".

"Членів ВО "Свобода" затримали без будь яких пояснень. Затриманих не повідомили в чому їх звинувачують. Протоколи про затримання не складалися", - заявили в партії.

"У керівників запорізької "Свободи" вилучили мобільні телефони, зняли інформацію з бази телефонних номерів та поцупили кошти з рахунків мобільних телефонів. Свободівцям не дозволяли повідомити рідних та близьких про затримання та місцезнаходження. Затриманим відмовили у правовій допомозі захисника під час допиту", - уточнили в "Свободі".

"Представники МВС тиснули на свободівців, намагалися отримати зізнання у скоєнні злочину щодо підриву пам’ятника Сталіну", - додали в партії.

"Свобода" припускає, що підрив пам’ятника був спланованою провокацією самих комуністів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування