Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко підтвердив, що йому пропонували втекти

Середа, 5 січня 2011, 13:14

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко закликав колегію суддів Апеляційного суду при прийнятті рішення у нарадчій кімнаті подумати не про нього, а про Україну і довіру людей, у тому числі до судової системи.

Про це він заявив, даючи пояснення в суді щодо свого арешту.

"Я хочу, щоб ви у нарадчій кімнаті подумали не про мене, не про мою дружину, не про сина, а подумали про Україну", - заявив він.

"Ви знаєте, не мені вам розказувати, яка зараз недовіра в суспільстві, у тому числі і до суду. Отож, у нарадчій кімнаті подумайте про Україну, подаруйте людям маленьку, але довіру до правосуддя", - сказав Луценко.

Також під час свого виступу він звернув увагу суду на те, що після оголошення слідчими про завершення розслідування його кримінальної справи до 20 грудня він фізично не міг почати ознайомлення з матеріалами справи, оскільки перші чотири томи знаходилися у Печерському районному суді Києва, а інші йому не надавалися, і лише 21 грудня, коли слідчий склав графік ознайомлення з матеріалами справи, Ю.ЛУЦЕНКО почав її вивчати.

"Я кожен день приходив і читав матеріали приблизно по 150 сторінок", - сказав екс-міністр, додавши з іронією: "Звичайно, я міг і більше прочитати, адже я не нинішній міністр внутрішніх справ, який книгу "Святослав" уже рік читає".

Разом з тим, Луценко підтвердив інформацію, яка з’явилася у ряді ЗМІ після його затримання, про те, що йому пропонували виїхати за межі України.

"Да, мені пропонували мої колеги з європейських країн. Да, і тут мої політичні колеги пропонували, але я прийняв однозначне рішення, що я залишусь. Я ніколи не тікав - ні коли був на Майдані, ні коли був у міністерстві – не ховався ніколи за спинами", - сказав Луценко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування