У Азарова збираються урізати міністерські годівниці

Середа, 5 січня 2011, 16:16

Адмінпослуги з 1 березня 2011 надаватимуть лише ті підприємства, на які ці функції покладені законом.

Як повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва, решту підприємств ліквідують.

Згідно з повідомленням, "Кабмін затвердив своєю постановою нові правила надання адміністративних послуг".

"Платні адміністративні послуги з 1 березня 2011 року зможуть надавати винятково підприємства, установи та організації, на які законами або міжнародними договорами покладені такі функції, бюджетні установи, а також держпідприємства сфери управління Державної служби технічного регулювання", - зазначили у відомстві.

"Решта утворених при міністерствах і відомствах підприємств, установ та організацій, які надавали адміністративні послуги відповідно до інших нормативних актів, будуть ліквідовані", - наголошується у повідомленні.

"Таким чином, центральні органи влади надалі не зможуть своїми внутрішніми наказами утворювати госпрозрахункові підприємства, які за оплату надаватимуть адмінпослуги", - наголосили у Держкомпідприємництві.

Як зазначили у комітеті, "міжвідомча робоча група, яка аналізувала систему адміністративних послуг, виявила в країні 11 тисяч 175 утворених при міністерствах і відомствах державних госпрозрахункових підприємств, установ та організацій".

Водночас, наголосили у відомстві, лише незначна їх частина надає адміністративні послуги на підставі законів.

"Відповідно до ухваленої урядом постанови, до 20 лютого 2011 року міністерства та відомства повинні подати на розгляд Кабміну проекти актів про затвердження переліків платних адміністративних послуг із зазначенням, хто їх надаватиме та скільки коштуватиме така послуга", - йдеться у повідомленні.

Переліки адмінпослуг після затвердження мають бути оприлюднені на офіційних веб-сайтах центральних органів виконавчої влади.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування