Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правоохоронці спустили гроші на Євро-2012 на автомобілі і ремонти

Четвер, 6 січня 2011, 09:27

Правоохоронці неефективно використовують кошти, виділені на забезпечення правопорядку і безпеки під час Євро-2012.

Як повідомила прес-служба Рахункової палати, такого висновку відомство дійшло за результатами аудиту.

У повідомленні зазначається, що протягом останніх трьох років МВС та СБУ виділено 80 мільйонів гривень державних коштів на забезпечення громадського порядку, гарантування безпеки та протидію терористичній діяльності під час проведення Євро-2012.

"Правоохоронні органи загалом виконали лише четверту частину із запланованих ними заходів, причому переважна більшість з яких не потребувала фінансових витрат", - зазначила прес-служба.

"Основна причина неефективного використання коштів за програмою Євро-2012 в частині забезпечення правопорядку і безпеки на період футбольних змагань – неповнота і несвоєчасність фінансування, а також недосконалість управлінських дій", - вважають у відомстві.

"Незважаючи на те, що видатки на заходи з підготовки та проведення Євро-2012, починаючи з 2009 року, визначені захищеними статтями держбюджету, передбачене джерело фінансування – надходження до Стабілізаційного фонду – не забезпечило своєчасності та повноти спрямування коштів", - заявили у Рахунковій палаті.

Також прес-служба зазначила, що "більша частина прогнозованих обсягів фінансування визначена для правоохоронних органів аж на 2011-2012 роки, що ставить під сумнів ефективне і повномасштабне використання коштів у такі стислі терміни".

"Внаслідок неефективних управлінських рішень силові відомства не зуміли привести показники галузевих програм у відповідність з показниками програми Євро-2012, а заплановані заходи не відповідали реальним потребам та наявним фінансовим ресурсам", - йдеться у повідомленні.

Як заявили у відомстві, "виділені з бюджету кошти здебільшого спрямовувалися не на виконання пріоритетних заходів з підготовки та проведення чемпіонату, а на забезпечення поточних потреб: капітальний ремонт відомчих споруд, закупівлю аудіо- відеотехніки, придбання автомобілів, паливно-мастильних матеріалів тощо".

"Таким чином, залишилася невиконаною переважна більшість заходів з підвищення рівня технічного оснащення та матеріально-технічного забезпечення підрозділів правоохоронних органів", - наголосили у Рахунковій палаті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування