Росіяни клянуться, що українську бібліотеку в Москві не закривали

Субота, 8 січня 2011, 15:01

Українська бібліотека в Москві функціонує в робочому режимі і свою діяльність не припиняла.

Як повідомляє Zaxid.net з посиланням на Генконсульство Росії у Львові, мови про закриття бібліотеки або зміну її статусу та функціонального напряму не йде.

"На сьогоднішній день зазначена бібліотека функціонує в робочому режимі і свою діяльність не припиняла", - йдеться у повідомленні.

"При цьому мови про закриття Бібліотеки або зміну її статусу та функціонального напряму не йде", - зазначили дипломати.

"Як випливає з результатів бесіди заступника міністра закордонних справ Росії Григорія Карасіна з послом України в Росії Володимиром Єльченком, російська сторона вважає важливою роботу бібліотеки української літератури в Москві з розповсюдження художніх творів українських письменників і поетів", - наголошується у повідомленні.

Як заявили у російському генконсульстві, "у ході цієї бесіди особливо було підкреслено, що зазначена бібліотека покликана зміцнювати дружбу і повагу між українцями і росіянами".

Як відомо, за інформацією ЗМІ, 23 грудня відділ боротьби з екстремізмом МВС РФ під час обшуку вилучив з бібліотеки української літератури у Москві понад 50 книжок для проведення психолого-лінгвістичної експертизи.

Працівники міліції в електронному каталозі набрали слово "націоналізм" і вилучили всі видання, у яких було виявлене це слово. Це, зокрема, книжки про митрополита Андрія Шептицького, про ОУН-УПА, про діяльність руху "Пора", а також примірники газет "Нація і держава", "Шлях перемоги", "Українське слово".

26 грудня директор бібліотеки Наталія Шаріна повідомила, що після цього бібліотека була опечатана і закрита. За її словами, 24 грудня у бібліотеці пройшов другий обшук, внаслідок якого були вилучені жорсткі диски з комп`ютерів, а також читацькі квитки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування