Герман обрала місце зустрічі з поганою аурою

Субота, 8 січня 2011, 17:14

Архітектор Лариса Скорик вважає Майдан непідходящим для створення там аналогу "Гайд-парку".

Так вона відреагувала на відповідну ініціативу заступника голови адміністрації президента України Ганни Герман.

На думку Скорик, з точки зору архітектури Майдану Незалежності його аура є несприятливою і непристойною, цитує її Німецька хвиля

За її словами, це місце неможливо назвати повноцінним майданом, сприятливим для спілкування, оскільки воно розділене транспортним сполученням, там немає зелених насаджень і зустрічатися людям там геть некомфортно.

"Це витвір архітектурно-монументальний є абсолютним кітчем ХХI століття і у такій "кітчеватій" атмосфері можуть відбуватися тільки "кітчуваті" речі", - сказала Deutsche Welle Лариса Скорик.

Вона наголошує, що архітектори вже понад 20 років закликають реконструювати головну площу країни, розділити транспортні і пішохідні зони, піднявши сам майдан на верхній рівень. Однак до думки спеціалістів влада не дослухається.

"Зараз це місце настільки неестетичне, настільки несучасне, що зустрічатися там та збирати там людей означає виховувати у них на довгі роки абсолютне почуття несмаку", - наголошує Скорик.

Архітектор переконана, що для зустрічей з людьми владі варто подумати про інші місця, як-то Троїцька площа, що перед Олімпійським стадіоном, яка, однак, ще не реконструйована.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News