Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місія МВФ вже їде. А влада не всі умови виконала

Вівторок, 1 лютого 2011, 08:38

1 лютого до Києва має прибути місія Міжнародного валютного фонду для переговорів щодо другого перегляду програми співпраці України і МВФ.

Член парламентського комітету з питань економічної політики, "регіонал" Олексій Плотніков сказав Радіо "Свобода", що Україна має великі шанси на позитивне рішення Фонду, бо більшість умов МВФ виконані.

"Що стосується бюджетної політики, то у нас виконуються параметри дефіциту. Що стосується показників інфляції, у нас вони витримуються. У нас витримуються показники зростання. Буде здійснюватися пенсійна реформа, реформа ЖКГ. Тобто, всі ті параметри, про які йшлося у меморандумі з МВФ або вже виконані, або знаходяться у стадії виконання", - зазначає Плотніков.

Водночас, заступник голови парламентського комітету з питань економічної політики, представник фракції "БЮТ-Батьківщина" Ігор Єресько каже, що низку зобов’язань перед МВФ України так і не виконала.

Зокрема, бюджет "Нафтогазу" не скорегований, а пенсійна реформа повною мірою не проведена.

Окрім цього, вважає Єресько, на рішення МВФ впливатиме і політична ситуація в Україні.

"Тут діють декілька тенденцій. Скажімо, економічна доцільність надання Україні кредиту. Проте останні політичні провали, які існують в Україні, формують у місії МВФ зовсім інше ставлення до країни, як такої, яка зовсім економічно не прогнозована. Відтак, швидше за все, вони не їдуть сюди з якимось остаточним рішенням, а будуть уже орієнтуватися на місці", - вважає член "БЮТ-Батьківщина".

Як відомо, МВФ вирішив відновити кредитну співпрацю з Україною за новою програмою stand by у розмірі 15 мільярдів доларів у липні минулого року. Впродовж цього часу Київ отримав вже два транші позики загальною сумою понад 3,5 мільярди.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування