Україна й Росія узяли паузу в суперечці про власність екс-СРСР

Вівторок, 1 лютого 2011, 13:47

Україна й Російська Федерація призупинили переговори про спірну власність Радянського Союзу за кордоном.

Про це сказав посол України в Росії Володимир Єльченко у вівторок на прес-конференції в Москві, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на УНІАН.

"Переговори щодо власності останнім часом призупинилися. Вся справа в тому, що обидві сторони дійшли до своїх крайніх позицій і, не знайшовши спільної мови, ми для себе зробили висновок, - думаю, такий же висновок зробила російська сторона, - що потрібно взяти паузу й подумати, що далі робити з цим питанням", - сказав Єльченко.

Він зазначив, що деякі переговорні позиції втратили свою актуальність, наприклад, деякі об'єкти власності, які РФ готова була передати Україні в країнах Африки.

За словами Єльченка, також необхідно оновити двосторонню угоду, яка регулює діяльність дипломатичних представництв, що дозволить поліпшити їхню роботу.

Посол зазначив, що експерти не припиняли контактувати, але протягом минулого року переговори з цього питання не велися.

"Ми до цієї теми повернемося, коли зрозуміємо, що сторони напрацювали нові підходи", - сказав дипломат.

18 травня 2010 року керуючий справами президента РФ Володимир Кожин висловив надію, що Україна погодиться на передачу Росії всієї власності колишнього СРСР за кордоном.

"Наша позиція була й залишається незмінною: Росія прийняла на себе всі борги союзних республік і виплатила їх повністю. При цьому вся закордонна власність також переходила РФ. Україна, як неодноразово говорилося, погодилася з цим варіантом, потім передумала, потім там стала мінятися влада, і попередня влада дійсно не хотіла обговорювати це питання, точніше, обговорювала його так, що практично це дорівнювало нулю", - сказав тоді Кожин.

25 травня 2010 року президент України Віктор Янукович заявив, що Україна не визнає претензій Росії на отримання всієї власності колишнього СРСР за кордоном.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування