ПРЕЗИДЕНТ ЄВРОПАРЛАМЕНТУ РОЗЧАРОВАНИЙ, ЩО ТИМОШЕНКО НЕ ПУСТИЛИ

Вівторок, 1 лютого 2011, 14:30

Президент Європейського парламенту Єжи Бузек розчарований повідомленням про те, що в нього не буде можливості зустрітися з Юлією Тимошенко.

Про це повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар президента Європарламенту Роберт Голанскі (Robert Golanski).

Він нагадав, що така зустріч попередньо планувалася на 2 лютого в рамках можливого візиту Тимошенко до Брюсселя на запрошення Європейської народної партії.

"Президент Єжи Бузек розчарований дізнатися, що в нього не буде можливості зустрітися з пані Тимошенко. Він був готовий зустрітися з нею під час її перебування у Брюсселі й обговорити з нею ситуацію в Україні й поточний стан відносин Україна-ЄС у спектрі її лідерства найбільшої опозиційної партії", - сказав Голанскі.

"Він (Бузек) очікує, що в майбутньому у нього буде можливість зустрітися з Юлією Тимошенко", - додав прес-секретар президента Європарламенту.

Крім того, він нагадав про стурбованість Бузека щодо застосування кримінального переслідування проти членів опозиційних політичних сил в Україні.

Як відомо, слідчий з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури відмовив Тимошенко у її проханні покинути межі України для поїздки до Брюсселя, мотивуючи це проведенням слідчих дій у кримінальній справі, порушеній у відношенні неї.

Крім того, у Генпрокуратури нібито "є оперативні дані", що Тимошенко мала намір скористатися поїздкою за кордон, "щоб покинути Україну й ухилитися від слідства".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування