Тимошенко переконана, що її фракція стала сильнішою

Вівторок, 1 лютого 2011, 16:45

Пропрезидентська більшість у Верховній Раді незаконно пролонгувала повноваження Верховної Ради.

Про це заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, повідомляє її сайт.

"27 березня цього року Верховна Рада, діючі народні депутати мусили піти на вибори і подивитися в очі народу. Але сьогодні змінами до Конституції провладна більшість у Верховній Раді за дорученням Януковича пролонгувала сама собі повноваження на півтора роки просто зберігаючи протизаконно свою владу", - сказала вона.

"Наша фракція прийняла рішення голосувати проти таких змін до Конституції, бо вважаємо, що вибори мусили бути тоді, коли передбачено Конституцією – в березні цього року", - зазначила політик.

"Це дало б можливість позбавити нашу країну від окупантів, від людей, які сьогодні принижують Україну і принижують кожну людину", - заявила Тимошенко.

Вона зазначила, що всупереч рішенню фракції БЮТ декілька депутатів проголосували разом з провладною більшістю.

"Саме тому, що останні тижні Янукович, Азаров, Клюєв, прокуратура безпосередньо тиснули на депутатів, порушуючи кримінальні справи проти членів їх родин, проти синів, братів, чоловіків, жінок, батьків, і ці декілька народних депутатів не витримали тиску і політичних репресій", - зазначила Тимошенко.

"Не можна засуджувати людей за те, що вони не здатні на подвиги. Але і тримати в команді слабких людей сьогодні ми не маємо права, і тому наша фракція виключила цих депутатів зі свого складу і від того стала сильнішою", - підкреслила вона.

"Ми незмінно стоїмо на позиціях боротьби проти окупаційної влади. Ми незмінно стоїмо на позиціях боротьби з мафією, і так, як сказала Ліна Костенко, що з колін неможливо стартувати, тому ми не на колінах, ми боремося і ми з вами", - сказала Тимошенко.

Як відомо, раніше Верховна Рада внесла зміни до Конституції у частині призначення дати наступних виборів президента та Верховної Ради.

Згідно з ухваленими змінами, чергові парламентські вибори відбудуться у жовтні 2012 року, а президентські - у березні 2015 року.

Фракція БЮТ виключила зі свого складу 7 депутатів, які проголосували за зміни до Конституції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News