У дітища Ющенка відсудили 25 мільйонів

Середа, 2 лютого 2011, 09:39

Музейний комплекс "Мистецький арсенал" заборгував генпідряднику "Основа-Солсіф" 25 млн. грн. і тепер повинен виплатити ці гроші за рішенням суду.

Вищий госпсуд зобов'язав держпідприємство "Культурно-художній і музейний комплекс "Мистецький арсенал" виплатити борг у розмірі 25 млн. грн. за протиаварійні й відбудовні роботи, виконані будівельною компанією "Основа-Солсіф".

Цих грошей генеральний підрядник музею домагається від замовника вже більше року, пише "Дело".

Багатомільйонний борг перед будівельною організацією в музею виник у результаті невиконання двох договорів, укладених у 2008 році: на суму 97,47 млн. грн.(з них – 77,77 млн. грн. виділено з держбюджету, 19,7 – з місцевого бюджету Києва), а також контракту на суму 48,5 млн. грн.(за рахунок коштів держбюджету). 

Як установив суд, компанія "Основа-Солсіф" із березня до грудня 2009 року виконала частину будівельних робіт із двох цих договорів на загальну суму близько 120 млн. грн., а одержала на 25 млн. грн. менше. Цю суму будівельники й вимагали повернути через суд. 

Де шукатиме відсуджені кошти екс-президент України Віктор Ющенко, який є головою Наглядової ради музейного комплексу "Мистецький арсенал", поки не відомо. У держбюджеті на будівництво "Мистецького арсеналу" у 2011 році передбачено лише 7,5 млн. грн.

У ході торішньої ревізії фінансово-господарської діяльності "Мистецького арсеналу" у 2008-2009 р. і в І кварталі 2010 року було встановлено, що за зазначений період на створення комплексу з різних джерел надійшло й використано 154,2 млн. грн.

Ревізія також установила фінансові порушення на загальну суму 18,1 млн. грн.

У березні минулого року екс-президент Ющенко просив у чинного глави держави Віктора Януковича на облаштування "Мистецького арсеналу" 300 млн. грн.

Ющенко тоді заявляв, що розглядає "Арсенал" як місце проведення фінального жеребкування Євро-2012.

Ющенко був призначений главою Наглядової ради "Арсеналу" власним указом від 16 лютого 2010 року в останні дні свого президентства.

У лютому минулого року він також надав культурно-художньому й музейному комплексу "Мистецький арсенал" статус національного.

Компанія "Основа-Солсіф" стала генеральним підрядником "Мистецького арсеналу" в 2008 році, змінивши на цій позиції компанію ТОВ "Штрабаг".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування