Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грач уже почав будувати нову партію для комуністів

Середа, 2 лютого 2011, 10:38

Представники ліквідованих кримських районних і міських організацій Компартії ухвалили рішення щодо створенні нової комуністичної партії.

Відповідне рішення вони прийняли 1 лютого в Сімферополі, пише "Комерсант-Україна".

Для цього в будівлі колишнього рескому КПУ зібралися перші секретарі міських, районних комітетів партії, а також секретарі первинних парторганізацій Криму, які представляють 22 міські й районні організації КПУ (у цілому представники близько 7 тис. комуністів із 10 тис., офіційно зареєстрованих у Криму).

Як розповіла газеті екс-секретар рескому Тетяна Єжова, присутні домовилися, що не будуть проходити перереєстрацію місцевих осередків, ініційовану Києвом, і створять нову партію, яка "стоятиме на принципах марксизму-ленінізму".

Єжова повідомила, що в назві нової партії буде слово "комуністична".

"Як саме вона буде називатися, ми ще вирішимо. Необов’язково в назві буде "партія України" або "українська" - останнє слово взагалі якось націоналізмом пахне", - додала Єжова.

Вона не змогла уточнити, коли почнеться офіційна процедура реєстрації партії.

При цьому Єжова зазначила, що до завершення необхідних юридичних формальностей "всі акції, спрямовані на захист конституційних прав громадян, будуть проводитися в рамках "Народно-опозиційного союзу Криму".

Дане об'єднання з 1996 року очолює Леонід Грач.

Як відомо, у суботу, 29 січня, пленум ЦК КПУ розпустив реском і виключив із партії всіх функціонерів, які підтримали Грача в конфлікті з керівництвом Компартії України.

Грач після цього заявив, що не виключає створення партії, яка має "перемогти верхівку КПУ на чолі з Симоненком".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...