Клюєв: "Я не займався збором голосів, але знав, що вони є"

Середа, 2 лютого 2011, 11:54

Перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв заявляє, що не займався збором голосів депутатів для голосування щодо внесенню змін до Конституції.

Про це він заявив журналістам, коментуючи інформацію про те, що він був відповідальним за збір необхідних 300 голосів у вівторок, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Як я повинен це коментувати? Ви ж усе вже прочитали. Що я ще можу сказати? Чи ставив я галочки чи не ставив?", - запитала Клюєв.

"Я відповідаю за взаємодію Кабінету міністрів із Верховною Радою. Те, що я не займався збором голосів безпосередньо під зміни до Конституції, - не займався (цим) учора. Але я чітко знав, що голоси під реалізацію цього законопроекту є", - заявив перший віце-прем'єр.

За його словами, зв'язки з парламентом - один із напрямків його діяльності в уряді.

"Я знав, що більшість буде голосувати, і знав, що ціла низка депутатів від БЮТ і "Нашої України", які не входять до більшості, все рівно голосуватимуть за зміни до Конституції", - заявив Клюєв.

"Це цивілізований підхід. Якщо депутат обирався на п'ять років, то він повинен відпрацювати ці належні п'ять років", - додав перший віце-прем'єр.

При цьому Клюєв висловив упевненість у тому, що зміни до Конституції були ухвалені цивілізовано.

Як відомо, у вівторок, 1 лютого, Верховна Рада внесла до Конституції зміни, які продовжують строк повноважень парламенту і, відповідно, відсувають дату чергових парламентських виборів на кінець жовтня 2012 року.

Депутати також призначили чергові вибори президента на 2015 рік.

За законопроект проголосували 310 народних депутатів: 180 "регіоналів", 7 депутатів від БЮТ, 41 від НУНС, 25 комуністів, 20 від Блоку Литвина й 37 позафракційних.

Джерело в парламенті заявило "Українській правді", що більшість збирала голоси за нього в останній момент: "Вранці у них було 312 голосів, потім стало менше 300, і поки Литвин тягнув час у залі з обговоренням питання, Андрій Петрович Клюєв підраховував і ставив галочки".

Крім того, роль Клюева у підготовці до ухвалення даних змін до Конституції підтверджує підлеглий першого віце-прем'єра Михайло Бродський: "Важкий, професійний переговорний шлях пройшов Андрій Петрович Клюєв", - написав він після голосування у своєму блозі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування