Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ підозрюють, що влада влаштує "нову аферу" з шельфом Чорного моря

Середа, 2 лютого 2011, 15:07

Член фракції "БЮТ-Батьківщина" Олександр Гудима прогнозує "нову аферу" влади з шельфом Чорного моря.

Про це він заявив, коментуючи рішення уряду Миколи Азарова про підписання мирової угоди з компанією "Vanco Prykerchenska", повідомляє прес-служба "БЮТ-Батьківщини".

За словами Гудими, юридично мирова угода означає, що жодна сторона, в першу чергу "Венко", не буде судитися з Україною за право експлуатувати шельф Чорного моря.

"Уряд повертається до надання ексклюзивного права, згідно підписаних раніше угод, що весь шельф Чорного моря абсолютно неконкурентно буде відданий офшорній компанії, яку очолювали декілька студенток", - робить висновок він.

"Тобто "Венко", яка не має імені, не має коштів і технологій, буде продовжувати ту справу, яка була припинена урядом Юлії Тимошенко", - зазначає Гудима.

"Мова йде про нову аферу, яку вже зараз можна прогнозувати. І можна очікувати, що шельф Чорного моря скоро буде перепроданий після укладання нової угоди вже іншим компаніям.  "Венко" на цьому заробить, а Україна втратить", - заявив він.

За його словами, справдилися найгірші прогнози опозиції.

Опозиційний "міністр палива та енергетики" Гудима також зазначив, що опозиція рекомендувала уряду Азарова провести новий конкурс та укласти нову угоду про розробку шельфу Чорного моря з декількома інвесторами, які б ефективно конкурували між собою.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування