Комісія, яку ось-ось ліквідують, хоче контролювати інтернет

Четвер, 3 лютого 2011, 11:35

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі розробила проект концепції захисту суспільної моралі.

Автори документа пропонують звернути особливу увагу на дотримання норм моралі в інтернеті й притягати до відповідальності авторів окремих повідомлень, які порушують ці норми, пише "Комерсант-Україна" з посиланням на проект.

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі перебуває у процесі ліквідації у зв'язку з адміністративною реформою, ініційованої президентом Віктором Януковичем 9 грудня 2010 року.

Як пояснив міністр юстиції Олександр Лавринович, процес ліквідації держоргана триває до 3 місяців, а поки вона не завершена, структура працює у звичайному режимі.

Підготовлена Концепція захисту суспільної моралі передбачає створення нового напрямку державної політики України з захисту суспільної моралі.

На думку авторів проекту, її стан погіршується через недовіру громадян до роботи держструктур і погано скоординованих дій влади в питаннях інформаційної політики. Ситуація поглиблюється відсутністю законів, які регулюють поширення комп'ютерних ігор і інформації в інтернеті, а також мобільного контенту.

Для вирішення цих проблем комісія пропонує встановити відповідальність і розробити технічні методи ідентифікації інтернет-користувачів, які порушують норми суспільної моралі.

"Ми хочемо впорядкувати й сформулювати вже наявні в нашому суспільстві етичні норми й контролювати їх дотримання, особливо в інтернеті", - пояснив газеті голова Національної експертної комісії (НЕК) Василь Костицький.

За його словами, після обговорення членами комісії концепція буде спрямована на розгляд в обласні адміністрації, профільні міністерства й відомства.

"Після того як всі структури внесуть свої пропозиції, буде сформовано остаточний варіант документа й подано на затвердження до Кабміну", - додав Костицький.

Утім, до пропозицій НЕК в уряді поставилися скептично.

"Я не впевнений, що Кабінет міністрів розглядатиме цей документ, і не можу сказати, що сам буду уважно дослухатися до рекомендацій органа, що ліквідується", - зазначив Лавринович.

Не підтримують ініціативу НЕК і представники ринку телекомунікацій, із якими спілкувалося видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News