Могильов закуповує "золоті" бронежилети і алкотестери?

Четвер, 3 лютого 2011, 12:15

Міністерство внутрішніх справ закуповує обладнання за сильно завищеними цінами, заявляє НУНСівець Геннадій Москаль.

Він навів приклади звітів МВС про придбання у 2010 році обладнання, опублікованих у "Віснику держзакупівель".

"Перший приклад – закупівля бронежилетів. Минулого року міністерство купувало їх у ТОВ "Матеріалознавство" по 1804 грн. за штуку. Тоді цю фірму було обрано на відкритому тендері. Цього року цю ж фірму обрали за процедурою "закупівля в одного учасника", яка передбачає, що МВС обирає продавцем кого хоче, і купує в нього товар за вказаною продавцем ціною", - заявив Москаль.

У результат, за його словами, бронежилети коштували вже 6596 гривень, тобто в три з половиною рази дорожче, порівняно з минулим роком.

"Виникають питання й при закупівлі вимірювачів ступенів сп’яніння (алкотестерів) типу "Драгер 6810" у ТОВ "АТЗТ Компанія "Сатурн Дейта Інтернейшенл", - зазначив Москаль.

За його даними, вони обійшлися департаменту ДАІ в 15,92 тис грн. за штуку (всього придбано 148 штук на 2,37 млн грн.). Хоча пошук в інтернеті показав, що ці ж алкотестери можна було придбати майже вдвічі дешевше. Але в іншої фірми", - додав він.

Крім того, за словами Москаля, зміна продавця уніфікованих валіз для огляду місця подій "теж призвела до півтораразового подорожчання товару".

"Рік тому ТОВ "ПКФ "Інжен" продавало їх міліціонерам по 5,7 тис грн. за штуку, цього року їх купували у ТОВ "Екcпертні системи плюс" по 8,4 тис грн. (всього 952 комплекти на 8,0 млн. грн.)", - заявив він.

"Вважаю, що цим фактам марнотратства мають дати оцінку Генеральна прокуратура України, КРУ та Рахункова палата України, куди вже направлені мої депутатські звернення", - додав Москаль.

Раніше "Українська правда" писала про те, що Міністерство внутрішніх справ закупило на 17,5 мільйонів гривень 90 автомобілів підвищеної прохідності.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування