Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ бачать, що "гуманітарний" Янукович - це "Ющенко навпаки"

Четвер, 3 лютого 2011, 15:51

Депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв вважає, що головним результатом року правління президента Віктора Януковича є проблема визнання України у світі.

Як повідомляє УНІАН, про це Соболєв заявив на засіданні круглого столу на тему: "Демократія по-українськи", що відбувся у четвер у Києві в Інституті Горшеніна.

"На мій погляд, перші "роковини" Януковича є достатньо проблематичними для майбутнього України та її економічного розвитку. Але, перш за все, вони є проблематичними в цілому для поступу України і визнання її у світі", - сказав Соболєв.

За його словами, у перший рік перебування Януковича на посаді президента головним у діяльності влади стали звинувачення на адресу попереднього уряду Юлії Тимошенко.

"На жаль, влада майже рік користувалась одним-єдиним прикладом. Вони все валили на попередників. Фактично, весь цей рік пройшов під одним гаслом: все, що країна має поганого за 20 років незалежності, – це все було зроблено за попереднього уряду", - зазначив Соболєв.

На його думку, це було виправдано в перші місяці роботи нової влади, але не має сенсу робити це цілий рік.

Соболєв також вважає, що фактично за цей рік в Україні не було розпочато реалізацію реформ. Він зазначив, що не можна назвати реформами підвищення цін для населення на газ, електроенергію і комунальні послуги.

"Невже можна назвати реформою податкову реформу, де спочатку нам з 1 січня обіцяли повне повернення ПДВ, а тепер ясно, що цього не сталося. Обіцяють це з 1 березня, але всі чудово розуміють, що цього теж не станеться, але на коліна поставили представників малого та середнього бізнесу", - сказав Соболєв.

А гуманітарну політику в перший рік президентства Януковича він назвав "Ющенко навпаки".

Зокрема, депутат навів приклад, що за спаплюження стели пам’яті жертв Голодомору міліція не порушила кримінальну справу, а за пошкодження пам’ятника Йосипу Сталіну – навпаки, відкрила і розслідує її.

Крім того, Соболєв зауважив, що найсерйозніші зміни за останній рік відбулися у сфері дотримання права на свободу слова. Зокрема, за його словами, у роботі деяких ЗМІ спостерігається тенденція до перебудови роботи під "елементи керованої демократії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування