У Єгипет летять відчайдушні - МЗС

Четвер, 3 лютого 2011, 17:37

У Міністерстві закордонних справ заявляють, що нині практично немає охочих їхати на єгипетські курорти.

Про це повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"В останні дні спостерігається дуже позитивна тенденція, яка полягає в тому, що українські туристи в більшості повертаються з Єгипту до України, і зараз практично немає тих, хто їде на курорти", - зазначив Дикусаров.

За його інформацією, з початку заворушень у Єгипті звідти вже повернулися близько 2 тисяч українських туристів.

До кінця тижня очікується повернення ще 4,5 тисяч.

Він підкреслив, що МЗС постійно підтримує зв'язок з туроператорами, туристичними асоціаціями та Державною службою туризму і курортів.

"Хочу звернути увагу, що факт відправлення чартерних рейсів з українських аеропортів у напрямку Єгипту ще не є свідченням того, що вони заповнені туристами і що туристи продовжують туди їхати", - зазначив Дикусаров.

"Якщо і їдуть, то це одиниці і досить відчайдушні люди, які не дивлячись на наші застереження, все ж таки вирішують, ризикуючи життям і здоров'ям, туди поїхати. Ми не можемо їм цього заборонити", - підкреслив він.

Спікер МЗС констатував, що літаки дійсно летять у Єгипет, "але це нормальна ситуація, коли літак летить порожній і забирає українських громадян звідти".

Нагадаємо, Кабмін виділив 10 мільйонів гривень на термінову евакуацію українців з Єгипту.

4-5 лютого планується відправити туди два літака для екстреної евакуації українських громадян, які постійно проживають в цій країні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування