Москаль побачив махінації Могильова на кулеметах і гранатометах

П'ятниця, 4 лютого 2011, 11:01

МВС України без будь-якого обґрунтування почало масово озброювати свої підрозділи, заявляє депутат від НУНС Геннадій Москаль.

 За його словами, нещодавно були прийняті нові норми, за якими у Державного науково-виробничого підприємства "Форт", що належить МВС України, закуплено зброю.

Зокрема, МВС закупило пістолети "Форт-21", пістолети-кулемети "Форт-224", пістолети "Форт-224 із глушником", снайперські гвинтівки "Форт-301", ручні кулемети "Форт 401", штурмові гвинтівки "Форт-221" та гранатомети ГП-25.  

"До речі, підствольні 40-міліметрові гранатомети призначені для боротьби з живою силою супротивника (жива мішень). Для чого така грізна зброя правоохоронному органу, а не армії?", - зазначив Москаль, повідомляє його прес-служба.

Крім того, за його словами, "з незрозумілої причини" почалася закупівля зброї для МВС в Ізраїлі (поставки здійснюються під назвою "Джерніко").  

"З озброєння знято вітчизняну зброю, а ізраїльська поставляється під українськими назвами "Форт-21", " Форт 224", "Форт 301" і т.д. Що ж це за ізраїльська зброя українського виробництва?", - питає Москаль.

Так, за даними депутата, 14 вересня 2010 року з Ізраїлю в Україну надходять вироби, які в митних деклараціях проходять, як пістолети-кулемети Форт-224 у розукомплектованому стані (30 комплектів “Israel Weapon Industries”).  

Крім того, Москаль наголосив, що зброя так званого українського виробництва закуповується в Ізраїлі за світовою ціною 663 тисячі гривень, а на КНВО "Форт" її просто укомплектовують, "тобто, грубо кажучи, закручують гвинтики".

"При цьому за збірку лише одного комплекту МВС платить 7-8 тис.грн. (загальна ціна комплекту складає до 30 тис. грн.). Надприбутковий бізнес: і Ізраїль отримує з України гроші, і "Форт", при цьому ще й фінансово підтримується іноземна держава", - зазначив він.  

За словами Москаля, викликає зацікавленість і забезпечення органів внутрішніх справ пістолетними патронами.

Він припустив, що переможець у тендері на закупівлю патронів був визначений керівництвом МВС ще задовго до проведення конкурсу.  

Крім того, за словами Москаля, всі виготовлені боєприпаси в підрозділи МВС не видаються, а зберігаються на базах, і це в той час, коли співробітникам ОВС не вистачає боєприпасів для несення служби та бойової підготовки.

"МВС застосовує різноманітні схеми, щоб витягнути з держави якомога більше грошей", - підсумував він.  

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News