У Пшонки ще не розібралися, чому урізали Гімн у новорічну ніч

П'ятниця, 4 лютого 2011, 15:28

Генпрокуратура продовжила термін обробки запиту депутатів від "Нашої України" щодо спотворення тексту Гімну України під час трансляції в новорічну ніч.

Про це повідомляє прес-служба партії "Наша Україна".

Запит депутатів був датований 13 січня цього року і оголошений у Верховній Раді 14 січня. У відповіді від 25 січня Генпрокуратура повідомляє нардепу Зиновію Шкутяку та іншим підписантам:

"Ураховуючи великий обсяг питань, які необхідно з’ясувати в ході розгляду запиту, та на підставі п. 5. ст. 15 закону "Про статус народного депутата" строк вирішення депутатського запиту продовжено. Про результати Вам буде повідомлено додатково" .

У "Нашій Україні" обурюються, що співробітники ГПУ за 10 днів, відведених законодавством на відповідь парламентарям, "так і не встановили істину".

 

13 січня народні депутати від "Нашої України" Зіновій Шкутяк, Лілія Григорович, Микола Кульчинський, Юрій Ключковський, Володимир Ар’єв та Тарас Стецьків направили запит до Генпрокуратури щодо спотворення тексту Гімну України під час трансляції на українських каналах у ніч із 31 грудня на 1 січня, після промови президента.

Вони вважають, що трансляція Гімну держави у скороченому вигляді – це "наруга над одним із символів Незалежної України, що нанесло моральну шкоду мільйонам українців як в Україні, так і за кордоном…"

Також у запиті значилося, що "зневажливе ставлення до Державного Гімну в Україні значно псує її міжнародний імідж та авторитет".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування