Янукович нагадав Польщі про добудову "Одеса-Броди"

П'ятниця, 4 лютого 2011, 19:28

Під час офіційного візиту до Польщі президент Віктор Янукович підняв питання про добудову нафтопроводу "Одеса-Броди".

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко за результатами переговорів Януковича і президентом Польщі Броніславом Коморовським.

"Наш президент поставив це питання (про добудову нафтопроводу "Одеса-Броди", зокрема на ділянці "Одеса-Полоцьк-Гданськ") перед керівництвом Польщі: і перед президентом, і перед прем'єром", - повідомив міністр.

"У цілому було дано доручення розібратися відповідним урядовим структурам польського уряду, щоб прийняти рішення", - розповів Бойко, якого цитує ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на УНІАН.

Міністр уточнив: коли в жовтні 2011 року буде введена в експлуатацію друга черга Балтійської трубопровідної системи, і частина нафти з "середньої "Дружби" буде переведена на ту ділянку, то в України та Польщі з'явиться реальна можливість завантажити цю ділянку азербайджанською нафтою.

Про це було підписано угоду в Давосі (між президентами України та Азербайджану).

"Це є серйозною перспективою і для нас, і для польської сторони", - підкреслив Бойко.

Він також зазначив, що цей державний візит президента до Польщі дасть дуже серйозний імпульс по координації зусиль двох країн щодо поліпшення перспектив завантаження їх газо- і нафтопроводів.

"Оскільки у нас є спільні проблеми, що стосуються обхідних газо-і нафтопроводів", - сказав Бойко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...