Президентом Європарламенту керували емоції - посол

П'ятниця, 4 лютого 2011, 21:11

Президент Європарламенту Єжи Бузек був дещо емоційний, коли заявив про свою стурбованість погіршенням стану свобод в Україні.

Таку думку озвучив посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв в Брюсселі, повідомляє УНІАН.

"Вчора в своєму виступі на цій конференції президент Європейського парламенту передав вам деякі емоційні сигнали щодо ситуації в Україні. Я б не хотів бачити європейську інтеграцію моєї країни заручником емоцій", - сказав Єлісєєв.

Він закликав робити висновки на підставі фактів і справ і зазначив, що Україна рік тому і зараз – дві абсолютно різні країни.

"Головна відмінність між нинішньою і попередньою владами дуже проста: сьогодні ми маємо можливість не тільки декларувати наші цілі, але також і підтримувати їх конкретними діями", - сказав український посол.

"Більш того, нове українське лідерство довело, що має достатню сміливість, щоб визнати, що європейська інтеграція не робиться в Брюсселі, а є внутрішнім завданням", - сказав Єлісєєв.

На думку українського посла, за останній рік Україна досягла значно більшого прогресу, ніж за попередні 5 років.

Він зазначив, що серед досягнень нової української влади – ухвалення законів про функціонування газового ринку, про державні закупівлі, про судовий устрій, Податкового і Бюджетного кодексів.

Посол також повідомив, що 3 лютого президент підписав закон про доступ до публічної інформації.

"Є стабільність, політична воля достатньо висока, щоб здійснювати реформи, які можуть навіть здаватися непопулярними чи бути болючими", - наголосив Єлісєєв.

Як відомо, Бузек висловив стурбованість погіршенням стану свобод в Україні.

"Україна була кращим студентом в аудиторії в регіоні два роки тому. Тепер це не так. Я стурбований погіршенням ситуації в галузі свободи слова і свободи ЗМІ", - сказав президент Європарламенту.

Він також висловив занепокоєння недавньою тенденцією використання Кримінального кодексу для залякування опозиційних політиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування