Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Протести перекинулися на Європу

Субота, 5 лютого 2011, 17:17

Найбільший за останнім часом мітинг опозиційних сил проходить у суботу в столиці Сербії Белграді.

Маніфестанти вимагають проведення дострокових парламентських виборів, передає РИА Новости.

У центрі міста поряд із будівлею Скупщини (парламенту) зібралися кілька десятків тисяч осіб. Деякі джерела називають 70 тисяч маніфестантів.

Фото AFP/ТСН
Фото AFP / ТСН

Організатором акції виступила Сербська прогресивна партія на чолі з одним з найпопулярніших політиків країни, учасником всіх останніх президентських кампаній Томіславом Ніколичем.

Опозиціонери вимагають проведення позачергових парламентських виборів через те, що, на їхню думку, діюча влада на чолі з демократом Борисом Тадічем не справляється з рішенням економічних, соціальних і зовнішньополітичних проблем, з якими зіштовхнулася Сербія.

Останнім часом у країні пройшла низка страйків - поліцейські, таксисти й шкільні вчителі вимагали підвищення заробітної плати.

Одним з пріоритетів організаторів маніфестації було забезпечення безпеки під час заходу. За їхніми словами, в охороні правопорядку задіяні близько десяти тисяч осіб – сили власної безпеки й поліцейських.

У центр Белграда, за свідченням кореспондента, стягнуті великі сили поліцейського спецназу й техніки для розгону людей. На інших площах міста також виставлені поліцейські кордони. Автомобільний рух низкою центральних вулиць перекрито.

Раніше масові акції протесту також пройшли в Албанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...