Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник Януковича запевняє, що не бачить утисків свободи слова

Неділя, 6 лютого 2011, 12:00

В Україні відсутні утиски свободи слова.

Про це заявив депутат від Партії регіонів представник президента Віктора Януковича у Верховній Раді Юрій Мірошниченко в ефірі "Радіо "Свобода".

"...Кажуть, що й президент несе відповідальність за утиски свободи слова. Вибачте, несе відповідальність. Але те, що стосується утисків, то я не можу погодитися, що вони існують", - заявив він.

Торкаючись процесу змін до Конституції, в тому числі формування Конституційної асамблеї, Мірошниченко сказав, що "не може бути іншої форми, як внесення змін до Конституції".

"Адже ухвалення нової не передбачено і неможливо, і не ставиться таке завдання. Тобто, вона буде новою за змістом, але що стосується формально-юридичного механізму, то це буде так, як передбачено в 13 розділі", - уточнив Мірошниченко.

Депутат зазначив, що коли йдеться "про здорові, обґрунтовані, необхідні зміни до Конституції, то знаходиться велика кількість, можливо, й більше 310 голосів, аби проголосували".

"Вони розуміли, я маю на увазі представників опозиції, що це є обґрунтованим, що необхідність уніфікації термінів повноважень як Президента, так і Верховної Ради, і органів місцевого самоврядування є такою, що вже діяла", - заявив він.

Кажучи про перспектив опозиції, Мірошниченко зауважив, що він "переконаний: якщо влада буде неефективною, як би ми не формалізували або формалізували опозицію, все одно вона переможе".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування