Доньку Онопенка оголосять у розшук?

Понеділок, 7 лютого 2011, 10:09

Генпрокуратура встановлює місцеперебування доньки голови Верховного суду України Ірини Онопенко та її екс-чоловіка Володимира Котлярова.

"Зараз особи, підозрювані в шахрайстві, розшукуються, щоб можна було їх допитати", - сказало джерело газеті "Комерсант-Україна".

"У розшук їх поки не оголошували, але це питання порушується", - додав співрозмовник газети.

Як стало відомо у п'ятницю, 4 лютого, Генпрокуратура проводила обшуки в чотирьох квартирах, які належать доньці голови Верховного суду Ірині Онопенко й Володимиру Котлярову, яких підозрюють у шахрайстві

3 лютого у відношенні них була порушена кримінальна справа за ч. 4 ст. 190 КК ("шахрайство"). Вони підозрюються в тому, що не повернули позичені в 2008 році $300 тис., частина з яких нібито знадобилася Василю Онопенку для вирішення "якогось питання".

Як розповіло газеті джерело, ознайомлене з ходом розслідування, коли співробітники ГПУ й Головного управління з боротьби з організованою злочинністю (ГУБОЗ) МВС приїхали на квартиру, де прописана Ірина Онопенко, з’ясувалося, що вона там давно не живе.

Фото Дмитра Амідова, УП

Сусіди дали співробітникам правоохоронних органів адресу будинку, в якому, за їхньою інформацією, зараз проживає донька голови Верховного суду.

"Коли прибули туди, побачили, що вона в цьому будинку справді живе - там були діти, няньки. Але приїхав Василь Васильович (Онопенко) й сказав: "Це мій будинок, я тут живу", - розповіло джерело.

У п'ятницю з'явилася інформація, що слідчі заходи все ж таки були проведені.

"Виходячи з наявності формальних підстав для обшуку, Василь Онопенко як власник будинку забезпечив слідчому й працівникам ГУБОЗ МВС необхідні умови для проведення ними відповідних дій", - передало з посиланням на джерело у Верховному суді агентство УНІАН.

У свою чергу лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що кримінальна справа відношенні доньки голови Верховного суду була порушена для використання як важеля тиску на нього, щоб Онопенко пішов із посади глави Верховного суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування