Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пірати вбили моряка з судна, на якому є українець

Понеділок, 7 лютого 2011, 21:40

Російська профспілка моряків повідомляє про ще одну жертву сомалійських піратів, що захопили суховантаж Beluga Nomination.

Це вже третій загиблий член екіпажу судна, повідомляє "Радіо "Свобода".

"На борту Beluga Nomination сталося ще одне вбивство: услід за філіппінським моряком пірати застрелили другого члена екіпажу. Водночас старший механік, побоюючись погіршення ситуації, спробував втекти з судна за прикладом своїх врятованих колег і стрибнув за борт. Його досі не знайшли", - зазначається в повідомленні.

Як повідомляє прес-служба Beluga Shipping, на борту судна перебувають семеро людей.

За інформацією, що надійшла з відкритих джерел, компанія розпочала переговори з сомалійськими піратами, але подробиці операції тримають у секреті.

"Семеро членів екіпажу, зокрема капітан, що залишилися на борту, цілі та неушкоджені, але їхнє психологічне здоров’я, поза сумнівом, підірване. Оперативний штаб Beluga Shipping зберігає зв’язок з екіпажем по телефону і продовжує роботу із зовнішніми консультантами, щоб припинити тортури над моряками", - йдеться в повідомленні.

У профспілці моряків також повідомляють, що нині керівництво компанії ухвалило рішення про укладення договору з приватною охороною, щоб захистити своїх моряків і не допустити повторення ситуації.

Раніше із захопленого піратами німецького суховантажу MV Beluga Nomination вдалося втекти українцю та філіппінцю, після чого на борту залишився ще один українець.

Екіпаж складається з громадян Польщі, Філіппін, Росії та України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування