Єгиптяни не залишають майдан. Вони в небезпеці?

Вівторок, 8 лютого 2011, 11:42

У вівторок акції протесту в Єгипті продовжилися, не зважаючи на рішення уряду підвищити на 15% зарплатню і пенсії.

Між тим у вівторок віце-президент Омар Сулейман повідомив, що президент Хосні Мубарак має намір створити комітет для реформування конституції. Сулейман підкреслив, що влада не має наміри застосовувати силу проти демонстрантів.

Раніше Сулейман висловлював готовність піти на реформування Конституції під час переговорів з опозицією. Однак його опоненти відкинули всі ці пропозиції, бо вважають їх недостатніми для реальних політичних змін у країні.

фото Al Jazeera 

Між тим витоки Wikileaks свідчать, що ще в 2008 році Ізраїль назвав Сулеймана найкращим спадкоємцем президентської посади, повідомляє британська газета The Telegraph.

Водночас політолог з університету Джона Хопкінса Фоад Аджамі вважає, що протестанти увійшли у найнебезпечнішу фазу, повідомляє CNN.

"Їх знає служба безпеки… і якщо режим виживе, якщо він дійсно введе нас в оману, що він змінився… більшість протестантів, лідери протестів потраплять у велику небезпеку", - сказав він.

фото CNN 

Як відомо, в Єгипті вже два тижня тривають акції протесту проти президента Хосні Мубарака. В результаті він пообіцяв більше не балотуватися на президентських виборах, але має намір залишитись на посаді до самого голосування.

Також він дав слово, що його син не претендуватиме на це крісло. Однак демонстранти вважають це недостатнім.

фото Al Jazeera 

Протести в Єгипті почалися після масовий акцій в Тунісі. Так само хвиля протестів перекинулась на Ємен, Алжир та Йорданію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування