Балога розповів, скільки коштувала евакуація з Єгипту

Вівторок, 8 лютого 2011, 15:48

Евакуація громадян України з Єгипту за попередніми підрахунками обійшлася державі 1,5 мільйони гривень.

Про це заявив міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, повідомляє прес-служба МНС.

"Жодної копійки за послуги з евакуації українських громадян з Єгипту МНС України ще не перераховувало. Перші транші відбудуться 10-11 лютого 2011 року", - йдеться у повідомленні.

За словами Балоги, сума у 10 мільйонів гривень, виділених з резервного фонду на евакуацію українців, розраховувалась виходячи з усієї кількості українців, що перебувають у Єгипті.

"Натомість, ті громадяни, які поїхали за туристичними путівками, повернуться плановими авіарейсами, за які вже сплатили турфірмам", - заявили у міністерстві.

"МНС здійснило три авіаперельоти, якими в Україну повернулись 419 людей. Це, за попередніми підрахунками, обійшлося державі в 1-1,5 мільйони гривень", - йдеться у повідомленні.

"Наразі політична ситуація у Єгипті стабілізується, однак, питання безпеки українських громадян перебуває на контролі МНС України, яке у разі потреби, готове здійснити додаткові авіарейси", - наголосили у прес-службі.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомляли, що Кабмін виділив втричі більшу суму коштів на повернення українців з Єгипту, ніж було необхідно.

Водночас у МНС заявляли, що евакуація буде здійснена з оптимальними бюджетними витратами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування