Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович переконаний, що Виборчий кодекс не потрібен

Вівторок, 8 лютого 2011, 18:40

В Україні немає передумов для ухвалення Виборчого кодексу.

Про це заявив міністр юстиції, глава робочої групи з питань удосконалення законодавства про вибори при президентові Олександр Лавринович, повідомляє прес-служба Мінюсту.

"Нині серед частини юристів пішла данина моді в плані того, щоб скрізь були кодекси, не вникаючи при цьому в суть самого поняття "кодифікація". Норми кодифікуються, якщо є суспільні стосунки, які мають спільне коріння і їх потрібно розбити по окремим спеціальним частинам. У даному випадку, сьогодні в Україні немає передумов для того, що б ми могли це робити", - наголосив міністр.

За словами Лавриновича, одним із аргументів, який висувається на користь ухвалення Виборчого кодексу є вимога стабілізувати виборче законодавство в Україні.

При цьому він критично висловився щодо намагань стабілізувати виборче законодавство через ухвалення відповідного кодексу.

"Механізм зміни кодексів і законів - тотожні. Для тих, хто вважає, що кодекс - це більш стабільно ніж закон, я б порадив подивитися скільки змін внесено в Кодекс про адміністративні правопорушення за 20 років - більше ніж у будь-який чинний закон", - зауважив він.

Міністр юстиції наголосив, що у жодній країні Європейського Союзу, так само як у США і Канаді, Виборчого кодексу не існує.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування