НУНСівцю не дали поручитися за "тризубівця"

Вівторок, 8 лютого 2011, 19:43

суди

Суд відмовив депутату від НУНС Андрію Парубію у взятті на поруки "тризубівця" Василя Лабайчука.

Апеляційний суд Запорізької області фактично залишив у силі постанову Жовтневого районного суду Запоріжжя про утримання його під вартою, повідомляє прес-служба партії "Наша Україна".

Рішення було прийняте незважаючи на офіційне прохання народного депутата призначити його поручителем Лабайчука, та гарантії того, що підслідний не буде переховуватись від слідства та суду та буде сприяти попередньому слідству у даній справі.

Адвокат Лабайчука Ніказаков в апеляційному клопотанні звертав увагу на те, що суд першої інстанції допустив однобічне та неповне дослідження обставин справи, а тому висновки, викладені у постанові, не відповідають фактичному стану справ.

Ніказаков зазначив, що суд істотно порушив норми кримінального процесу, винісши рішення як у відсутності самого Лабайчука, так і відсутності його захисника.

Крім того, було порушено право обвинуваченого користуватися рідною мовою, оскільки сама постанова написана російською мовою.

Під час апеляційного розгляду справи була виголошена лише резолютивна частина, без надання причин відмови.

"Вони вислухали мене, приєднали до матеріалів справи заяви Парубія та Стецьківа, пішли на нараду, а через півгодини вони виголосили лише резолютивну частину, без надання мотивів", - повідомив Ніказаков.

Ухвала Апеляційного суду оскарженню в Україні не підлягає. Можна позиватися до Європейського суду, утім адвокат Лабайчука має намір апелювати всередині країни.

У свою чергу, Парубій підкреслив - таке рішення суду є черговим свідченням того, що у справі проти "тризубівців" присутня суттєва політична складова.

Як відомо, "тризубівця" затримано за підозрою у вчиненні підриву пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування