Адвокат вдови Гонгадзе: роль Кучми не хочуть з’ясовувати

Вівторок, 1 березня 2011, 08:55

Адвокат Мирослави Гонгадзе вважає, що прокуратура намагається зменшити провину Олексія Пукача й уберегти від відповідальності замовників убивства Георгія Гонгадзе.

Про це Валентина Теличенко заявила газеті "Сегодня", коментуючи рішення Печерського суду Києва, який погодився з рішенням слідчого не обвинувачувати Пукача в замовному убивстві Гонгадзе й дозволив закрити справу в цій частині обвинувачення.

Слідчий і суд вважають, що Пукач убив журналіста, виконуючи злочинний наказ екс-голови МВС Валерія Кравченка, але не замовлення.

"Але в Кримінальному кодексі немає статті, яка передбачає провину за виконання наказу. Будемо подавати скаргу до Апеляційного суду", - заявила Теличенко.

"Це рішення суду означає, що прокуратура робить спроби зменшити провину Пукача й приховати від відповідальності замовників убивства. Тобто хоче закінчити це розслідування встановленням провини Пукача і не з'ясовувати ролей у справі Кравченка й Кучми", - упевнена вона.

"Що стосується строків, то чим менше обтяжливих обставин (а такою могло бути вбивство на замовлення), тим більше в Пукача шансів не отримати довічний термін", - додала адвокат, яка захищає інтереси вдови Гонгадзе.

У Генпрокуратурі це не коментують, говорячи, що в них ще немає постанови суду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News