"Регіони" пошукають можливість відсторонити Тарасюка від комітету

Вівторок, 1 березня 2011, 19:34

Якщо депутат Борис Тарасюк звернувся по притулок для екс-чиновника Михайла Поживанова від імені комітету чи Ради, його слід негайно відсторонити від керівництва комітетом.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи заяву Тарасюка щодо його звернення до органів влади Австрії з проханням надати політичний притулок екс-керівнику Держрезерву.

За словами "регіонала", жодна посадова особа Верховної Ради не має права звертатися з якимось проханнями до іноземних установ, якщо не уповноважена на це самою Верховною Радою.

"Якщо не було відповідного рішення комітету про направлення такого листа владі Австрії, то можна говорити про перевищення службових повноважень головою комітету. Народний депутат повинен стояти на боці закону, а не допомагати переховуватись від правосуддя", - зазначив політик.

При цьому Олійник наголосив на тому, що Тарасюк має повне право виступати з клопотаннями лише від себе особисто чи від своєї партії, але в жодному разі не має права звертатися від імені комітету чи Верховної Ради.

"Якщо в ході з’ясування обставин виявиться, що голова Комітету з євроінтеграції знехтував Регламентом Верховної Ради, то на комітеті можуть розглянути питання про відповідальність голови та його усунення з цієї посади у спосіб, визначений Регламентом Верховної Ради", - заявив депутат.

На його переконання, якщо чиновник не замішаний у корупційних діяннях, то йому немає чого боятися, і він завжди доведе свою чесність.

"На жаль, деякі чиновники вважають, що посада дається для особистого збагачення. Ось у таких людей з часом і виникають проблеми з правоохоронними органами. Якщо екс-керівник Держрезерву не робив протиправних вчинків, то він повинен приїхати в Україну і спростувати звинувачення прокуратури фактами", - заявив Олійник.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування