У справі Тимошенко обшукають зятя депутата-комуніста

Вівторок, 1 березня 2011, 22:42

Печерський суд Києва дозволив органам прокуратури провести обшук у квартирі колишнього заступника міністра охорони здоров'я Валерія Бідного.

Слідчі отримали цю санкцію суду в рамках розслідування кримінальної справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко та її підлеглих, яку було порушено у зв'язку з поставкою в Україну 1000 реанімобілів Opel Combo в 2009 році.

Як відомо, прокуратура звинувачує урядовців у перевищенні влади та зловживанні службових повноважень при підготовці та реалізації інвестиційного проекту щодо забезпечення українських сіл санітарними автомобілями.

Бідний в липні 2009 року був призначений головою міжвідомчої робочої групи з питань розвитку первинної медико-санітарної допомоги у сільській місцевості і, згідно з цим розпорядженням, виконував всі необхідні організаційно-розпорядчі, координуючі та управлінські функції з підготовки і реалізації інвестиційного проекту.

Як пояснив представник прокуратури у суді, якого цитує "Дело", необхідність проведення обшуку в квартирі цього чиновника викликана тим, що "в ході слідства, за результатами проведених виїмок в Міністерстві охорони здоров'я, Кабінеті міністрів встановлено відсутність низки документів або оригіналів документів, що стосуються реалізації зазначеного інвестиційного проекту".

У прокуратурі не виключають, що ці документи можуть перебувати за місцем проживання Бідного.

За даними ЗМІ, екс-чиновник є зятем депутата від Комуністичної партії Олександра Ткаченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування