Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк чекає підписів опозиції за відставку Кабміну Азарова

Четвер, 10 березня 2011, 08:47

Депутат Арсеній Яценюк закликає опозиційних депутатів Верховної Ради поставити підписи під ініціативою відставки уряду.

У ефірі ТВі у середу ввечері він заявив, що якщо кожен опозиційний депутат проявить свою політичну позицію, опозиції вдасться зібрати 150 підписів на підтримку його ініціативи.

"Я хотів би в першу чергу звернутися до опозиції, щоб все таки отримати 150 підписів, тому що сьогодні є 107 підписів БЮТу і є 20 підписів фракції НУНС. Я щиро сподіваюся на те, що заяви про опозицію є не просто заявами, а є діями. І я вірю в те, що всі опозиційні депутати як від НУНСу, так і від БЮТу, все-таки поставлять підписи", - заявив Яценюк, цитує прес-служба ТВі.

За його словами, він може назвати декілька сотень причин, з яких треба відправити чинний Кабмін у відставку, і жодної, чому його треба залишити.

На думку Яценюка, причинами для відставки уряду можуть служити збільшення цін на продукти харчування, висока інфляція та загальне падіння рівня життя.

"Якщо іще минулого року кожен українець був винен 888 доларів США іноземним кредиторам, то сьогодні немовля, яке народилось у пологовому будинку, уже винне майже 1200 доларів США. Вони підписали меморандум із МВФ – ріст тарифів ще на 62%!", - сказав він.

Лідер "Фронту змін" також піддав критиці політику підвищення цін на газ для населення, яке відбувається попри знижку, яку отримала Україна по договору про подовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на своїй території.

Яценюк зазначив, що в умовах концентрації влади в руках президента, уряд і парламент втратили реальний політичний вплив, і вся відповідальність за економічну ситуацію в державі покладається на Віктора Януковича.

Він також висловив думку, що президент вимушений буде дистанціюватися від Партії регіонів, "рейтинг якої просто валиться".

"Я бачу що вони (Партія регіонів), з таким успіхом, як у них валиться рейтинг, і далі будуть подумувати про перенесення виборів на 2015 рік, це в них живе", - сказав Яценюк.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування