Справу Корнійчука не закрили

Четвер, 10 березня 2011, 14:07

Суд відмовив колишньому першому заступнику міністра юстиції Євгену Корнійчуку у задоволенні клопотання про закриття кримінальної справи щодо нього.

Як повідомляє УНІАН, також Печерський райсуд призначив справу до розгляду по суті на 18 березня.

Водночас, суд відхилив як такі, що не мають підстав, два інших клопотання Корнійчука та його адвокатів, зокрема, щодо зміни запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття на поруки та у розгляді вказаної справи колегією суддів у складі трьох осіб.

Як зазначається у постанові суду, вона оскарженню не підлягає.

У свою чергу Корнійчук в інтерв’ю журналістам сказав: "На жаль, мені важко щось коментувати… Я до останньої хвилини сподівався, що наша позиція зрозуміла кожній людині, навіть без юридичної освіти".

Коментуючи рішення у частині відмови суду змінити запобіжний захід, Корнійчук зауважив: "Це в певній мірі ставить хрест на моїй політичній кар’єрі. Я не зможу вільно пересуватися, зустрічатися з виборцями, депутатами, виконувати юридичну роботу".

Як відомо, Генпрокуратура 22 грудня 2010 року порушила кримінальну справу стосовно Корнійчука за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу (перевищення службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків).

Йому висунуто звинувачення в зловживанні службовим становищем при проведенні держзакупівель.

15 лютого 2011 слідчий Генпрокуратури змінив Корнійчуку запобіжний захід з арешту на підписку про невиїзд.